Yleisöstä tuli ehdotus, että pitäisi perustaa uusi virasto valvomaan yritysten käyttämiä algoritmeja. VentureBeatin mukaan Eric Schmidt vastasi, että hän olisi varovainen sääntelyn lisäämisen suhteen.

Schmidtin kanssa lavalla oli alankomaalainen ex-europarlamentaarikko Marietje Schaake, joka työskentelee tutkijana Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligencessä, jossa tilaisuus pidettiin. Schaake huomautti, että yritykset, jotka sanovat lainsäädännön haittaavan innovointia olettavat usein, että teknologia on tärkeämpää kuin demokratia. Uhkana on, että jos tekoälyalan kehitykseen ei reagoida nyt, voi tekoäly kiihdyttää syrjintää. Hän ehdotti tekoälyn vaikutusten arviointia tekniikan kehityksen rinnalla.

Schaaken mielestä suuret teknologiayritykset ovat epäonnistuneet itsesääntelyssä ja että demokratian puolustamiseksi tarvitaan viranomaisten toimia.

Yliopiston instituuttia yritettiin saada perumaan Schmidtin esiintyminen. Google on ollut viime kuukausina kritiikin kohteena muun muassa yhteistyöstään Kiinan ja toisaalta Yhdysvaltojen puolustushallinnon kanssa sekä 90 miljoonan dollarin maksamisesta seksuaalisesta häirinnästä syytetylle Androidin kehittäjälle Andy Rubinille. 50 teknologia-alan osaajan ja tekoälyosaajan vetoomus vaati kutsun perumista.

On epäselvää, missä määrin Schmidt on aiemmin ollut osallinen näihin päätöksiin.