Applen App Storen uudet yksityisyysilmoitukset ovat puhuttaneet kehittäjien keskuudessa. Yhtiö vaatii, että sovelluskehittäjien on ilmoitettava tarkasti, mitä tietoja sovellus käyttäjästä kerää.

Applen vaatimukset koskevat myös jättiläisiä, kuten Googlea, joka onkin ollut ilmeisen haluton päivittämään omia suosikkisovelluksiaan. Google jäädytti sovellustensa iOS-päivitykset 8. joulukuuta 2020, vain päivää ennen kuin Applen tiukennetut yksityisyysvaatimukset astuivat voimaan.

Nyt Google on päivittänyt Gmail-sovelluksensa näyttävällä ilmoituksella sen keräämistä tiedoista. Gmail kerää käyttäjästä monenlaista tietoa, joskin on huomioitava, että sovellus tarvitsee näistä valtaosaa toimiakseen oikein. Kolmansien osapuolten kanssa Google jakaa muun muassa käyttäjä-id:n, tämän sijainnin ja mainosdatan.

Sen sijaan yhtiö kerää omaan käyttöönsä muun muassa käyttäjän yhteystiedot, hakuhistorian, ostohistorian, kuvia, videoita, äänidatan sekä hieman epämääräisesti määritellyt ”muunn käyttäjädatan” ja ”muut tietotyypit”.