Google poisti ainakin kolme suosittua kryptovaluuttalompakkoa Play-sovelluskaupastaan ilman suurempia selityksiä aiemmin tällä viikolla, The Next Web kertoo. Bitcoin.comin, jonka sovellus oli yksi poistetuista, toimitusjohtaja Roger Ver syyttää Googlen uutta sääntöä, joka kieltää kryptovaluuttalouhintasovellusten levittämisen kaupassa.

Kolme poistettua sovellusta ovat bitcoin.comin Bitcoin Wallet, CoPay sekä Bitpay. Erikoista tapauksessa on se, että mikään kolmesta sovelluksesta ei tarjoa louhintaominaisuuksia, The Next Web huomioi. BitPay ja CoPay on asennettu yli 100 000 kertaa ja Bitcoin Wallet yli miljoona kertaa.

Bitcoin.comin Ver kertoo tapaukselle omistetussa Reddit-keskustelussa, että Google selitti poistamisen uudella louhintasovellukset kieltävällä säännöllään.

”Minulla ei ole mitään aavistusta, miten he ovat määritelleet sovelluksemme louhintasovellukseksi”, Ver ihmettelee.

Poistetusta kolmikosta vain bitcoin.comin sovellus on ilmestynyt takaisin kauppaan. Kolmikkoa yhdistää se, että ne jakavat paljon samaa ohjelmakoodia, mikä voi selittää kaikkien päätymisen samalle poistolistalle.

Googlen päätös poistaa kryptovaluuttalouhimet sovelluskaupastaan on ollut yhtiölle vaikea pala toteuttaa käytännössä. Hard Fork -sivuston mukaan säännön voimaan tullessa kaupassa oli lukuisia kryptovaluutan louhintaan nimenomaan mobiililaitteilla tarkoitettuja sovelluksia, mutta siitä huolimatta Google poisti kaupasta yli miljoonan ihmisen käyttämän sovelluksen, joka teki louhintaa sääntöjen mukaan pilvessä.