Google on ilmoittanut 3. elokuuta, että kuusi uutta pankkia tarjoaa palveluitaan Google Payn kautta, uutisoi TechCrunch. Yhteistyö uusien tahojen kanssa alkaa vuoden 2021 aikana.

Uusia yhdysvaltalaisia yhteistyökumppaneita ovat Bank Mobile, BBVA USA, BMO Harris, Coastal Community Bank, First Independence Bank sekä SEFCU. Hankkeessa on jo mukana kaksi yhteistyökumppania, Citi sekä SFCU.

Nimellä ”Project Cache” toimivan hankkeen tarkoituksena on tarjota digitaalisia pankkipalveluita suoraan Google Payn kautta siten, että pankit itse hallitsevat asiakkaiden tilejä. Google voi näin tarjota sovellusta käyttävälle asiakkaalle dataa tilitiedoista ja tarjota budjetointityökaluja.

Googlen tavoitteena on toimia yhteistyökumppaneidensa kanssa tiiviissä yhteistyössä siten, että lopputuloksena syntyy ”yhteistyössä brändätty kokonaisuus”. Google Payn kautta suoritettavia lähimaksuja tuetaan myös Suomessa, voit katsoa listan korteista ja pankeista täältä.

Vastaavat ratkaisut ovat yleistymässä, ja myös Euroopassa uusi psd2-maksupalveludirektiivi voi mahdollistaa samankaltaisten alustojen käyttämisen.