Googlen pilvipelipalvelu Stadia saa tuen myös iOS:lle, kirjoittaa The Verge. Se ei kuitenkaan pääse Applen sovelluskauppaan, sillä Apple on asettanut pelien suoratoistopalveluille rajoitteita, jotka estävät niiden jakelun suoraan sovelluskaupan kautta.

Sen sijaan Google on päätynyt julkaisemaan Stadiasta verkkosovellusversion, joka kiertää Applen asettamat rajoitukset. Verkkosovellus toimii Safarin mobiiliselaimen avulla. Sovelluksen julkinen testaus alkaa lähiviikkoina.

Samalla tavalla aikoo toimia myös Microsoft, joka julkaisee Game Pass -pilvipelipalvelunsa iOS:lle ensi vuonna. Nvidiakin on julkaissut GeForce Now -palvelusta verkkosovelluspohjaisen beetaversion.

Apple asetti elokuussa uusia rajoitteita sovelluskaupassaan jaeltaville pelipalveluille. Yhtiö sai päätöksestä runsaasti kritiikkiä erityisesti Microsoftilta, minkä johdosta Apple päätyikin höllentämään ehdotonta kieltoa. Nyt tilanne on se, että pelipalvelut sallitaan sovelluskaupassa, mutta niiden pelit täytyy yksitellen hyväksyttää Applella. Niinpä Google ja Microsoft päätyivät vaihtoehtoiseen toteutustapaan.