Googlen perustajiin kuuluvalla Sergei Brinillä on mielenkiintoinen projekti, jota hän on kehitellyt kaikessa hiljaisuudessa muutaman vuoden ajan. Miehen tavoitteena on rakentaa ilmalaiva eli niin kutsuttu zeppeliini, jonka esikuvana toimii 1930-luvulla Yhdysvaltain armeijan käytössä ollut USS Macon -alus.

Tech Crunchin mukaan Brinin aikeena on käyttää alusta katastrofialueiden auttamiseen. Ilmalaiva saattaa olla hidas, mutta sillä pystyy laskeutumaan moniin sellaisiin paikkoihin, joihin lentokoneella ei ole asiaa.

Ilmalaivaa kehittävä LTA Research -yritys etsii riveihinsä työntekijöitä rakentamaan 1,5 megawatin vetyjärjestelmää, jonka avulla ilmalaiva kulkee. Näin tehokas järjestelmä mahdollistaisi todennäköisesti jopa valtamerten ylittämisen. Maailman tähän mennessä suuritehoisin polttokennoihin perustuva lentoalus on käyttänyt vain 0,25 megawatin järjestelmää.

LTA:n on määrä kokeilla ensimmäistä ilmalaivan prototyyppiään jo tänä vuonna. Pathfinder 1 -nimisessä aluksessa käyttövoiman tarjoavat kuitenkin vielä akut. Vety käyttövoimana mahdollistaisi kuitenkin akkuja kevyemmän painon ja pidemmän kantaman kuin mitä esimerkiksi heliumilla voidaan saavuttaa.

Polttokennoilla toimivan ilmalaivan rakentaminen on tosin törkeän kallista puuhaa, joten se vaatii kehittäjältään syviä taskuja. Brinillä on mitä sijoittaa, sillä maailman yhdeksänneksi rikkaimman ihmisen omaisuuden kokonaisarvoksi arvioidaan noin 86 miljardia dollaria.