Ipsos Moris GameTrack -yhtiön GamesIndustry.biz-sivustolle tekemässä selvityksessä kävi ilmi, että tulossa olevat pilvipohjaiset pelipalvelut, kuten Googlen Stadia eivät yksinkertaisesti kiinnosta eurooppalaisia pelaajia.

Vain 15 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti kiinnostuksestaan uusia pilvipohjaisia pelipalveluja kohtaan. Näistä 12 prosenttia maksaa jo nykyisellään jostain vastaavasta palvelusta, kuten PlayStation Now’sta, MSPowerUser kirjoittaa.

Hyvin pieni määrä, kaikkiaan kolme prosenttia ilmoitti olevansa varsin kiinnostunut maksamaan pilvipohjaisesta pelaamisesta.

Selvitys toteutettiin Britanniassa, Ranskassa, Saksassa sekä Espanjassa. Kaikkiaan 70 prosenttia kyselyyn vastannaista ei ole kiinnostuneita pilvipelaamisesta. Kaikkein vähiten pilvipohjainen pelaaminen kiinnostaa Saksassa, sillä vain 10 prosenttia ilmoitti olevansa kiinnostuneita. Britanniassa kiinnostus oli suurinta, 23 prosenttia.

Googlen Stadia ja pilvipohjainen pelaaminen vaatii varsin paljon nettikaistaa. Pelaajien keskuudessa tätä ei kuitenkaan pidetä ongelmana, sillä vain 32 prosenttia oli huolestuneita nettiyhteytensä nopeuden riittävyydestä.

Selvityksestä käy ilmi, että moni pelaaja on yhä kiinnostuneempi omistamaan hankkimansa pelin. 31 prosenttia ostaa yhä pelinsä fyysisessä paketissa, 22 prosenttia on puolestaan päätynyt siihen, että kuukausitilaukseen perustuva pelaaminen tarjoaa riittävästi vastinetta rahalle.