Nuorisolle Snapchatin pystyvideo tai Instagramin neliö ovat täysin luontevia tapoja tuottaa videoita. Vanhempi väki on puolestaan jumittunut tv- ja elokuvamaailmasta tuttuihin kuvasuhteisiin. Kovin suurta ongelmaa tästä ei tule, jos sisältö tuotetaan alusta alkaen toivotulla kuvasuhteella. Kun perinteistä kuvaa yritetään vääntää pystyyn, ongelmia alkaakin kertyä.

Hyvänä esimerkkinä kuvasuhdesäätelyn hankaluudesta ovat Facebookissa jaetut tv-ohjelmien mainosklipit. Pahimmillaan uudelleenrajatusta kuvasta leikkautuu pois toinen videolla esiintyvä hahmo – tai sitten kahden ihmisen keskustelussa molempien päästä rajautuu osa pois.

Google pyrkii ratkomaan tätä ongelmaa uudella algoritmilla, joka tekee lähdemateriaalista mahdollisimman toimivaa mihin tahansa kuvasuhteeseen. Yhtiö kertoi keskeneräisestä projektistaan omassa blogissaan.

Autoflip-niminen algoritmi osaa tunnistaa kuvan olennaisimmat osiot ja tekee rajauksen niiden mukaan. Videoon voidaan tehdä virtuaalista kameranliikettä tai hankalimmissa tapauksissa kuvan ympärille voidaan lisätä automaattisesti kehykset.

Projekti on vielä vahvasti keskeneräinen, mutta kiinnostuneet tahot voivat ottaa osaa Autoflipin kehitystyöhön.