Googlen uusi Lens-palvelu on kamerasovellus, joka kuvantunnistusalgoritmien avulla ymmärtää mitä kuvassa on. Google julkisti uuden palvelun vuosittaisessa kehittäjätapahtumassaan Googe IO:ssa keskiviikkoiltana.

Lavalla Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai esitteli, miten Lens tunnistaa esimerkiksi kukan lajin kuvan perusteella. Se ei ole erityisen uutta. Kätevämpää on kuitenkin esimerkiksi mahdollisuus osoittaa puhelimella wlan-modeemin pohjaan tallennettua käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka järjestelmä osaa lukea ja syöttää ne asetuksiin automaattisesti.

Lisäksi Lens suoriutuu myös monimutkaisimmista kuvantunnistustehtävistä. Lens on tärkeä askel lisättyyn todellisuuteen. Lensin kautta voi esimerkiksi osoittaa kadulla ravintolan julkisivua, mikä tuo esiin Googlen keräämät tiedot paikasta kuten esimerkiksi käyttäjäarviot.

Aluksi Lens tulee olemaan osa Google Assistant -virtuaaliapuria sekä Photosia. Assistantin osana Lens osaa kääntää tekstiä kuvan perusteella ja esimerkiksi ehdottaa konserttilippujen ostamista kun se tunnistaa kuvasta artistin nimen.

Sundar Pichai vihjaisi myös Photos-sovelluksen tulevasta ominaisuudesta, jolla kuvista voi poistaa ylimääräisiä elementtejä. Google esitteli toimintoa poistamalla kuvasta verkkoaidan läpi otetusta kuvasta aidan.