Google ilmoitti eilen muuttavansa Play-kauppansa ilmettä. Päivitys tulikin nopeasti ja nyt monen Android-omistajan sovelluskauppa näyttääkin selvästi raikkaammalta.

Google kertoo, että Google Play Kauppaa käyttää kuukausittain yli kaksi miljardia aktiivista käyttäjää. Yhtiölle onkin tärkeää, että kauppapaikka on selkeä ja helppo käyttää. Googlen päivityksellä oli tarkoitus tehdä kaupasta myös tyylikkäämpi. Google on selvästi hakenut suunnittelussa paljon innoitusta Applen App Storelta.

Nyt Play-kaupan alareunasta löytyy oma palkkinsa peleille, sovelluksille, elokuville ja kirjoille. Kun osion avaa, listaa Google ensimmäisenä suositellut sisällöt, mutta ylhäällä olevasta palkista voi tuttuun tapaan myös käydä läpi erilaisia listoja. Musiikkiosio on siirretty sivummalle kaupassa. Tämä liittyy todennäköisesti Googlen suunnitelmiin tuoda Google Play Music ja Youtube Music vahvemmin esille tulevaisuudessa.

Hakupalkkia on myös muutettu googlemaisemmaksi. Hakupalkin vasemmalta puolelta avautuu perinteinen valikko, josta pääsee käsiksi esimerkiksi asetuksiin.

Lisäksi Google on siirtymässä käyttämään uusia sovellusikoneita, joita sovellusten kehittäjät joutuvat jatkossa käyttämään.

Google yhtenäistää sovellusten ikoneja. Google