Google paljasti vuosittaisessa Chrome Dev Summit -tapahtumassa, että Chrome-asennuksia on tällä hetkellä jo kaksi miljardia.

Chrome Dev Summitissa pitämässään keynote-puheessa Chrome-pomo Darin Fisher paljasti selaimella olevan kaksi miljardia aktiivista asennusta pc- ja mobiiliympäristöissä. Fisher ei kuitenkaan ottanut kantaa selaimen todellisiin käyttäjämääriin, Techspot kirjoittaa.

Tuoreimpien tilastojen mukaan Chromella oli viime huhtikuussa noin miljardi aktiivista käyttäjää. Tällä hetkellä luku on varmasti paljon suurempi, sillä Googlen selain nostaa jatkuvasti markkinaosuuksiaan.

Fisherin väitteitä tukevat muun muassa Netmarketsharen julkaisemat käyttötilastot, mutta on niissä silti ainakin hieman ilmaa. Chrome nimittäin kuuluu suureen määrään Android-puhelimien oletusasennuksia. Juuri tässä voi piillä syy siihen, että Fisher keskittyi puheessaan ja Chrome-ylistyksessään vain asennusten määrään käyttäjämäärien sijasta.

Kaiken kaikkiaan Googlella menee kuitenkin varsin mukiinmenevästi. Hakujätillä on jo seitsemän palvelua, joilla kaikilla on vähintään miljardi aktiivista käyttäjää. Nämä ovat Android-käyttöjärjestelmä, Chrome-selain, Gmail-sähköposti, Google Play -sovelluskauppa, Maps-karttapalvelu, Search-hakukone sekä YouTube-videopalvelu.