Tappelupelien ystävät ovat ottaneet ilolla vastaan uunituoreen Mortal Kombat 1 -pelin, joka on ilmestynyt uusimman konsolisukupolven laitteille.

Syystä tai toisesta kyseinen peliteos on ilmestynyt myös vuonna 2017 julkaistulle Nintendo Switch -konsolille, jonka tehot raahaavat kaukana sen isojen kilpailijoiden perässä.

Päätös julkaista Mortal Kombat Switchille on kummallinen, sillä peliä ei ole julkaistu lainkaan PlayStation 4- tai Xbox One -konsolille. Nämä edellisen sukupolven laitteet ovat iästään huolimatta väkevämpiä pelijuhtia kuin mukana kannettavaan pelaamiseen suunniteltu Switch.

Vaikka Mortal Kombat 1 pyöriikin vanhenevalla Switchillä yllättävän sulavasti, on sen graafinen yleisilme herättänyt sekä hihittelyä että suorainasta kiukkua pelaajien keskuudessa, muun muassa Dexerto kirjoittaa.

Jotta peli pyörisi lähellä toivottua 60 fps -kuvanpäivitysnopeutta, on pelistä jouduttu karsimaan lähes kaikki graafiset herkut. Erityisen kovan kolauksen ovat kokeneet pelihahmot, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi tempaistu suoraan PlayStation 2 -aikakaudelta.

Esimerkiksi taistelijoiden kasvot ovat jähmettyneet erikoiseen luomettomaan tuijotukseen, kun taas hahmojen hiukset ovat elottomia kikkareita.

Karsitun visuaalisen yleisilmeen lisäksi peliä näyttää vaivaavan joukko pieniä bugeja, jotka entisestään kiristävät pelaajien hermoja.

Viimeinen niitti on ollut pelin hinta. Mortal Kombat 1 maksaa Nintendo Switch -konsolilla saman verran kuin muilla alustoilla. Noin 60 euroa tuntuu kriitikoiden mukaan kohtuuttomalta hinnalta versiosta, joka jää auttamatta muiden alustojen pelikokemuksesta.