Greenpeace moitti tuoreessa tutkimuksessaan pilvijättejä it- ja tekoälyjärjestelmien kehittämisestä öljy-yhtiöiden käyttöön. Amazonin, Microsoftin ja Googlen nimennyt raportti sai yhden yrityksistä reagoimaan: Google ilmoitti lopettavansa yhteistyön öljyalan yritysten kanssa.

Greenpeacen mukaan yhtiöiden ilmastolupaukset haihtuvat käytännössä savuna ilmaan niiden tehdessä yhteistyötä Shellin, BP:n, Chevronin ja ExxonMobilen kanssa. Googlen päätös vetäytyä tulevista yhteistöistä sai Greenpeacen ylistämään ratkaisua, AP kertoo.

Aivan täysin Google ei öljykentiltä kuitenkaan vetäydy, vaan yhtiö kertoo pitävänsä kiinni olemassa olevista sopimuksista. Uusia yhteistyöprojekteja se ei enää kuitenkaan aloita.

Greenpeacen mukaan Microsoft tekee pilvikolmikosta kaikkein tiiveintä yhteistyötä öljy-yhtiöiden kanssa. Microsoft ei ole kertonut vetäytyvänsä alalta, mutta yhtiö julkaisi sopivasti Greenpeacen raportin jälkeen ympäristöasioita käsittelevän blogikirjoituksen. Microsoftin aikeena on poistaa ilmakehästä kaikki yhtiön sinne tuottamat hiilipäästöt vuoteen 2050 mennessä.