Odotettu Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definite Edition on aiheuttanut pelaajissa turhautumista heti julkaisusta lähtien. Rockstarin klassikkopeleistä Grand Theft Auto III:sta, Vice Citystä sekä San Andreasista koostuva trilogia on ollut alusta asti pahasti buginen.

Pelisivusto Gamerant kertoo, että päivityksistä huolimatta pelin ongelmat ovat jatkuneet. Useat pelaajat ovat kertoneet, etteivät peleissä saatavat palkinnot ja saavutukset toimi odotetusti.

Pelaajien mukaan GTA-trilogia ei tunnista, milloin tietty palkinto on saavutettu. Palkintojen saamiseksi peleissä tulee suorittaa erilaisia tehtäviä tai asioita määrätyn verran. Ongelmat eivät kohdistu pelkästään yksittäiseen trilogian peliin, vaikka tietyissä peleissä vaikuttaa olevan enemmän ongelmia, kuin muissa. Erityisesti GTA Vice Cityn palkinnoissa on ollut useita ongelmia.

Peliyhtiö Rockstar ei ole virallisesti tunnustanut ongelmia, joten niiden ratkaisemisessa saattaa kestää jonkin aikaa. Pelaajat ovat muun muassa saaneet palkinnot epämääräisiin aikoihin tehtävien suorittamisen jälkeen. Osalla ongelmiin on auttanut uuden tallennuskansion luominen ja tehtävien tekeminen uudelleen.

Ongelmien on myös epäilty johtuvan joulukuussa saapuneesta tuoreimmasta päivityksestä. Palkintojen toimimattomuudesta on nimittäin alettu raportoida sosiaalisessa mediassa juuri uuden päivityksen jälkeen. Rockstar pyrkii aktiivisesti korjaamaan trilogian ongelmia uusilla päivityksillä.

**

Haluatko kuulla lisää uutisia peleistä ja pelaamisesta? Mikrobitin Mestari & Testari -podcastissa peli- ja e-urheilumaailman ilmiöitä tarkastellaan yhdessä e-urheilukenttien mestaripelaaja Teemu ”wabbit” Hiilisen sekä stand up -koomikko Tomi Walamiehen asiantuntevassa opastuksessa.