Moni yksityishenkilö ja yritys haaveilee oman podcastin aloittamisesta. Podcastien kautta voi tuoda esiin omaa erityisosaamista, ajatuksia tai huumoria. Lähes jokaiselle aiheelle on olemassa myös kuuntelijoita.

Harrastuksen aloittamiseen ei tarvitse kummoisia laitteita, mutta useamman juontajan tai säännöllisten vieraiden takia mikkejä olisi hyvä olla useampi kappale. Tästä syystä useamman kanavan ulkoisen äänikortin hankinta on varteenotettava vaihtoehto.

Esimerkiksi Steinberg UR22 MK2 on hyvä vaihtoehto kahden henkilön podcasteja varten. Steinbergin kova metallikuori mahdollistaa jopa matkustamisen laitteen kanssa.

Puolestaan äänittämisen ja jälkityöstön osalta on turha hikoilla kalliiden ääniohjelmien kanssa. Ilmainen Audacity on helppokäyttöinen ja riittää erinomaisesti harrastajan tarpeisiin.

Tämä teksti on osa isompaa podcast-opasta. Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Valmiin podcastin saaminen ihmisten kuunneltavaksi on seuraava haaste. Useimmat host platformit hoitavat podcastin Spotifyihin tekijöiden puolesta, mutta joskus homman joutuu hoitamaan käsipelillä.

Tekijöiden on myös vietävä podcastinsa itse iTunesiin. Molemmat prosessit ovat suhteellisen helppoja ja kaikille avoimia.

Voit lukea täyden oppaan podcastin lataamisesta yllä mainittuihin palveluihin täältä.

Onko paras podcast-alusta vielä hukassa? Ei hätää! Bitti testasi parhaat palvelut podcastien kuuntelemiseen. Erityisesti tuore Google Podcasts pääsi yllättämään.

Lue juttu kokonaisuudessaan tästä linkistä.