CES 2020 -tapahtumassa pc-valmistaja Alienware kohahdutti yleisöä modulaarisella peli-pc:llä. Laite oli tehokas Windows 10 -tabletti, jonka laidoille oli kiinnitetty kaksi peliohjaimen puolikasta Nintendo Switchin Joy-Conien tapaan.

Alienwaren tuote oli kuitenkin vain pelkkä konseptitasolle viety idea, ja sille se jäikin. Näin kävi myös Lenovon LaVie Mini -haavekuvalle, jossa yhdisteltiin kahdeksan tuuman näyttö laidoilla oleviin peliohjaimiin.

Nyt kuitenkin The Verge kertoo, että nuo kaksi kuopattua prototyyppiä innostivat kaksi valmistajaa tekemään haaveista totta.

GDP Win 3.

GDP Win 3 ja Aya Neo ovat molemmat pieniä peli-pc:itä. Ne yrittävät puristaa peli-pc:n taskuun mahtuvaksi ja alle tonnin maksavaksi kapistukseksi, joissa on riittävästi vääntöä kunnon pelihetkiin.

GDP Win 3 haluaa pitää kiinni kämmenmikroilun juurista näppäimistöä myöten. 5,5” 1280×720 ips-näytöllä varustettu GDP lupaa Intelin i7 tai i5 -suorittimia Intel Iris Xe -näytönohjaimella, 16 Gt muistilla ja 1 Tt ssd:llä. Laitteen paino on 560 grammaa.

7” 1280×800 ruudulla komeileva Aya Neo yrittää jäljitellä Nintendo Switchiä niin muotonsa kuin kokonsakin puolesta. Ava pakkaa sisäänsä AMD Ryzen 4500U -suorittimen, AMD Vega 6 -näytönohjaimen, 16 Gt muistia sekä 512 Gt ssd:n. Laite painaa 650 grammaa.

Aya Neo.

Molemmat keräävät kehitykseen tarvittavat varat joukkorahoituksella. GDP Win 3 löytyy Indiegogon puolelta 800-950 dollarin hintaan varustelusta riippuen. Aya Neo puolestaan käynnistää oman joukkorahoituskampanjansa huhtikuussa. Sen hinta on alustavasti 700 dollaria.