Aasiassa suosittuja hengityssuojia on alkanut näkyä myös Helsingin katukuvassa, etenkin viime aikojen koronavirusepidemian myötä. Hengityssuojan käyttäminen johtaa kuitenkin pieneen tekniseen ongelmaan: kasvontunnistusta hyödyntävä puhelin ei avaudu naamari kasvoilla.

San Franciscossa vaikuttava Danielle Baskin on kuitenkin kehittänyt tähän ensimmäisen maailman ongelmaan ratkaisun. Baskinin omistamat yritykset ovat erikoistuneet monimutkaisiin tulostustöihin, joten kasvonpiirteiden printtaaminen hengityssuojauksen pintaan muuttui ideasta todellisuudeksi muutamassa tunnissa.

Tuotteella on jo omat verkkosivutkin, vaikka yhtään suojaa ei vielä ole todellisuudessa valmistettu. Sivujen kautta voi kuitenkin ilmoittautua asiasta kiinnostuneeksi – tällä hetkellä jonotuslistalla on Baskinin mukaan jo yli sata ihmistä.

Ennen massavalmistusta tulostusprosessia täytyy vielä hioa mahdollisimman realistisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Tuotetta pitää myös testata, jotta se varmasti toimii eri puhelinten kasvontunnistuksen kanssa. Baskin tosin ehdottaa toiminnan varmistamiseksi tallentamaan jo asetusvaiheessa puhelimeen kuvan itsestään hengityssuojain kasvoilla.

Koronaviruspaniikin myötä maailmalla on myös valtavasti kysyntää hengityssuojaimista, eikä Baskin halua ostaa edelleenjalostettavaksi markkinoilta tuotteita, joita tarvitaan pikaisesti ja kipeästi jossain päin maailmaa.

Voi olla, että hengityssuojaus ei edes suojaa koronavirukselta. Baskin kuitenkin uskoo tuotteelle olevan markkinoita myös myöhemmin, esimerkiksi Kaliforniassa tasaisin väliajoin raivoavien metsäpalojen vuoksi.