Suosittu pc:n puhdistusohjelma CCleaner kerää kritiikkiä. Sovelluksen kehittäjä Piriform kuuluu tätä nykyä tietoturvayhtiö Avastin omistukseen. Puhdistusohjelman viimeisimmät versiot ovat kuitenkin olleet jotain aivan muuta kuin mihin sen käyttäjät ovat tottuneet.

CCleaner on viime aikoina tullut tunnetuksi muun muassa haittaohjelmafiaskosta, asentimeen käärityistä oheissovelluksista sekä viimeisimpänä sovelluksen esittämistä mainoksista.

Avast pyrkii tekemään voittoa mistä johtuen on luonnollista, että se käärii ilmaissovellusten kylkeen mainoksia omista maksullisista ohjelmistoistaan, Betanews kirjoittaa. Esimerkiksi CCleanerin viimeisin 5.44-versio esittää käyttäjälle mainoksen kesäalennusmyynnin alkamisesta.

Kyseessä on vain kerran näytettävä mainos, joskin CCleanerin asettamien keksien poistaminen selaimesta saa saman mainoksen pompahtamaan silmille uudelleen, Betanews kritisoi.

Avastin mukaan kyseessä on testi, joten CCleanerin käyttäjät voivat odottaa uusia mainoksia myös jatkossa. Monet sovelluksen fanit ovat kuitenkin turhautuneita siitä, mihin suuntaan Avast on heidän suosikkiohjelmistoaan viemässä. Piriform on tunnettu CCleanerin lisäksi lukuisista muista viritysohjelmista, kuten Speccysta.