BlackBerry’s Research & Intelligence julkaisi tällä viikolla raportin, jossa kerrotaan hieman eksoottisempien ohjelmointikielten kuten gon, d:n, nimin ja rustin suosion nopeasta noususta. ZDNetin mukaan kyberrikollisten yhteisö tuntuu olevan juuri nyt erityisen kiinnostunut go-kielestä.

Uusia kieliä on otettu käyttöön ensisijaisesti siksi, että virustutkat eivät havaitsisi tunkeutumisia ja jotta tietoturvatutkijoiden takaisinmallinnusyritykset vaikeutuisivat. ZDNetin mukaan haitakkeiden tekijät pyrkivät myös tekemään ohjelmistaan sellaisia, että niillä voi iskeä helposti useisiin eri käyttöjärjestelmiin.

Joissakin tapauksissa vain pieni osa haitakkeesta on kirjoitettu uusiksi, joissakin tapauksissa haittaohjelma on rustattu kokonaan uudestaan eksoottisemmalla kielellä.

”Haittaohjelmien tekijät ovat tunnettuja kyvystään sopeutua ja opetella uusia taitoja ja tapoja uusimpia teknologioita hyödyntääkseen”, BlackBerry-pomo Eric Milam toteaa.

Milamin mukaan on tietoturva-alan on tärkeää pysyä kärryillä kyberrikollisyhteisön uusimmista trendeistä, jotta niiden aiheuttamilta uhilta osataan jatkossa suojautua.