Hinta on varsin huokea, kun huomioi, että FBI maksaa uutena Cellebriten Universal Forensic Extraction Devicesta 15 000 dollaria.

Talouslehti Forbesin mukaan kaupan on viranomaisten käytöstä poistamia vanhempia laitteita.

Tietoturvatutkija Matthew Hickey osti useita UFEDeja eBaysta. Niistä löytyi yhä tietoja viranomaisten tutkimista puhelimista, kuten niiden imei-tunnistekoodeja ja mitä data laitteesta löytyi. Hickey ei penkonut enempää, mutta hän epäilee, että laitteella olisi tutkituista puhelimista kerättyjä kuvia, viestejä ja kontaktilistoja.

Hickey onnistui UFED-laitteen avulla pääsemään käsiksi Samsung-, LG-, ZTE- ja Motorla-puhelimiin. Hän ei päässyt sillä kiinni vanhojen iPhonejen tai iPodien sisältöihin. Uudempi UFED-versio onnistui iOS 11:ta käyttävän Applen mobiililaitteen hakkeroimisessa. Ilmeisesti poliisi on myynyt pois laitteet, jotka eivät toimi uusien iOS- tai Android-versioiden kanssa. Cellebriten laitteet vanhenevat käsiin sitä mukaa, kun puhelinten turvallisuusaukkoja paikataan.

Israelilainen Cellebrite on lähettänyt asiakkailelen viestejä ja pyytänyt heitä tuhoamaan vanhat UFEDit tai palauttamaan ne valmistajalle hävittämistä varten. Cellebriten asiakkaiden käyttölisenssi ei salli laitteiden jälleenmyymistä.