Hakkerit ovat ryhtyneet hyväksikäyttämään koronaviruksen aiheuttamaa kansainvälistä sekasortoa ja paniikkia, kirjoittaa tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies blogitekstissään.

Check Pointin mukaan koronavirukseen liittyvien verkkotunnusten määrä on huimassa kasvussa ja tammikuusta lähtien on rekisteröity 16 000 uutta virukseen liittyvää osoitetta. Käppyrä on nousukiidossa ja pelkästään viime viikolla rekisteröitiin 6 000 uutta koronavirusaiheista verkkotunnusta.

Rekisteröidyt verkkotunnukset viikoittain.

Tilanteesta tekee erityisen ikäväksi se, että koronavirukseen liittyvät sivustot pitävät sisällään haitallista sisältöä 50 prosenttia todennäköisemmin kuin muut verkkotunnukset keskimääräisesti.

Kaikkiaan kolmen viikon aikana rekisteröidyistä verkkotunnuksista 0,8 % havaittiin haitallisiksi ja 19 % epäilyttäviksi. Vaikka luku voi tuntua pieneltä, silti kaikkiaan jopa 2 200 sivustoa herätti epäilyksiä.

Tämän lisäksi hakkerit käyttävät koronavirusta ”markkinointikampanjana”, jonka turvin he myyvät pimeässä verkossa haittaohjelmia alennettuihin hintoihin. Esimerkiksi yksi hakkeriryhmä tarjoaa palvelua, jonka avulla voi murtautua Facebook-tileille alennettuun ”COVID-19-kampanjahintaan”.