Huhtikuussa elektroniikkahakkeihin erikoistunut Neutrino rakensi muun muassa käsienpesulaitteen, joka töräyttää saippua-annoksen käyttäjän kädelle ilman kosketusta. Video keksinnöstä on katsottavissa Neutrinon YouTube-kanavalla.

Seuraavaksi Neutrino kaivoi esiin sedältään saamansa viisi vuotta vanhan Casio-laskimen ja päätti kokeilla, saisiko sen kytkettyä pienellä virityksellä verkkoon. Suuren työmäärän jälkeen Neutrino onnistui saamaan laskimella yhteyden lähellä oleviin laitteisiin ja jopa internetiin. Hän käytti tähän Casio FX-MS991 -mallista laskinta, TorrentFreak kirjoittaa.

Neutrino julkaisi projektin Githubissa ja videon YouTube-kanavallaan. Projekti ja video laskimen hakkeroinnista eivät tosin ole enää katsottavissa. Asiaan puuttui nimittäin Casio, tai tarkemmin sanottuna väärennöksiä torjuva yhdistys nimeltään React, johon Casio kuuluu.

React kirjoitti kantansa hakkerointiprojektia jakavalle Github-sivustolle keskiviikkona.

”Tietoomme on tullut, että alla oleva arkisto (laskinhakkeroinnista) käyttää tekijänoikeuksien alaista lähdekoodia Casion ohjelman muuttamiseen”, React kirjoittaa.

Yhdistys vaati projektin poistoa välittömästi, koska se paljasti heidän mukaansa Casion omistuksessa olevaa tietoa.

Neutrino piti ilmoitusta täysin roskana ja vakuutti, että koodi kirjoitettiin tyhjästä, ja että lähdetiedostoon sisältyvät kirjastot olivat avoimen lähdekoodin ohjelmia.

Github päätti kuitenkin noudattaa Reactin vaatimuksia, ja poisti laskinprojektin sivuiltaan, ReclaimTheNet kirjoittaa.

Neutrino lähetti tämän jälkeen Githubille DMCA-vastineen eli teki asiasta ilmoituksen ohjelmistojen piratisminvastaisen lain mukaisesti. Seuraavat päivät näyttävät, miten tapauksen kanssa käy. Muut Neutrinon projektit ovat kuitenkin edelleen katsottavissa.

Neutrino kertoo, että hänen tarkoituksensa on vain inspiroida muita oppimaan ja osallistumaan ”tekijöiden yhteisöön”.

Neutrinon laskinhakki on poistettu tekijänoikeuksiin vedoten.