Kyle Millikenin uhreiksi joutuivat esimerkiksi Disqus, Kickstarter ja Imgur, joista matkaan lähti yhteensä lähes 25 miljoonan käyttäjän tietoja. Palveluista peratuilla tiedoilla päästiin käsiksi isoihin rahoihin, mikäli samaa salasanaa oli käytetty muuallakin.

Sähköposti-, Facebook-, Twitter- ja Myspace-tilit valjastettiin mainoskäyttöön, josta tulot valuivat Millikenin ja hänen kumppaneidensa tileille. Yhteensä rikoskumppanit nettosivat hakkeroinnillaan yli 1,4 miljoonaa dollaria, Zdnet kertoo.

Zdnetille haastattelun antanut Milliken kertoo paitsi parantaneensa tapansa myös palanneensa koulun penkille. Tavoitteena on ”suorittaa kaikki mahdolliset tietoturvasertifikaatit”. Aiemmin vastaavan täyskäännöksen on tehnyt Sabu-nimellä tunnettu huippuhakkeri Hector Monsegur, joka vaihtoi LulzSec-hakkeriryhmän jäsenyyden työuraan Rhino Security Labs -yrityksessä.

Milliken kertoo katuvansa tekojaan, ja on esimerkiksi pyytänyt julkisesti anteeksi Twitterissä Kickstarterin toimitusjohtajalta. Lisäksi hän haluaa antaa kaksi yksinkertaista neuvoa, joilla moni Millikenin uhriksi joutunut olisi pelastunut tietojensa kaappaamiselta.

Mitään erityisen mystistä tai uutta neuvoissa ei ole, sillä ne kuuluvat seuraavasti: Älä käytä samaa salasanaa eri palveluissa ja ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Yritysverkkoihinkin pääsee helposti käsiksi, jos joku työntekijöistä on erehtynyt käyttämään samaa salasanaa työpaikalla ja jossakin murretussa palvelussa.

Kaikkein pahin virhe on käyttää joka paikassa samaa salasanaa, mutta Milliken muistuttaa myös samankaltaisten salasanojen riskistä. Mikäli hakkerit saavat kaapattua Gmail-salasananan KyleGm1! ja saman käyttäjän Twitter-salasana on KyleTw1!, on suhteellisen helppo päätellä vielä Facebook-salasanakin: KyleFb1!

Kaksivaiheisen tunnistautumisen tärkeyttä painottaa myös Google, jonka mukaan puhelinnumeron lisääminen käyttäjätunnukseen torjuu automaattisesti kirjautumista yrittävät botit sataprosenttisesti, joukkokalastelut 99 prosentin teholla ja 66 prosenttia kohdennetuista hyökkäyksistäkin. Microsoftin mukaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto torjuu heidän palveluissaan 99,9 prosenttia hakkerointiyrityksistä.

Lähde: Tivi