Oikeuden asiakirjojen perusteella Paige T. olisi kahminut itselleen laittomasti dataa yli 30 yrityksestä, kirjoittaa ZDNet.

Todisteet ovat raskauttavia. Eri yritysten dataa kerrotaan löytyneen teratavukaupalla naisen makuuhuoneesta takavarikoiduilta palvelimelta.

Capital One -murron osalta viranomaiset ovat kuvanneet epäillyn jälkeensä jättämiä todisteita ”musertaviksi”.

Syyttäjän mukaan yrityksistä varastetun datan luonne ja määrä vaihtelevat paljon. Arkaluontoisia henkilötietoja datan seassa ei vaikuta kuitenkaan olevan kovinkaan paljon.

Viranomaiset eivät ole kertoneet niiden yhtiöiden nimiä, joilta vääryydellä viedyn datan epäillään olevan peräisin. Huhujen mukaan listalla olisivat muun muassa Unicredit, Vodafone, Ford ja Michiganin yliopisto.

Paige T. on kertonut, ettei myynyt ja jakanut eteenpäin anastamiansa tietoja. Viranomaisten mukaan todisteet eivät viittaa siihen, että nainen valehtelisi.

Amazon antoi heti Capital One -kuprun paljastuttua lausunnon, jossa se vakuuttaa, etteivät tietovarkaudet ole johtuneet sen AWS-pilvestä. Se sanoo, että tietoihin päästiin käsiksi sovelluksen määrittelyissä tehtyjen virheiden vuoksi, minkä myös Capital One on myöntänyt.