TheDarkOverlord-niminen hakkeriryhmä väittää varastaneensa vakuutusyhtiöiltä dataa, joka paljastaa uusia tietoja 9/11-iskuista.

Engadgetin mukaan ryhmä on saanut haltuunsa 18 000 dokumenttia, joiden omistajia ovat vakuutusyhtiöt Hiscox Syndicates, Lloyds of London ja Silverstein Properties. Hiscoxin edustaja on vahvistanut tiedon hakkeroinnista.

Ryhmä on julkistanut muutamia tiedostoja, joissa mainitaan Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA, liikenneturvallisuusvirasto TSA sekä muutamia lakifirmoja. Ryhmä on uhannut julkistaa dokumentteihin tarvittavat suojausavaimet ja kiristää dokumenteissa mainittuja henkilöitä, mikäli lunnasvaatimukset eivät toteudu.

Hakkereiden mukaan tiedot "antavat vastauksia liittyen 9/11-iskuista esitettyihin salaliittoteorioihin".

Hiscoxin mukaan tiedostoilla ei ole paljonkaan tekemistä 9/11-iskujen kanssa, sillä vain yhdellä tiedostoissa mainitulla tapauksella on selkeä yhteys vuoden 2001 terrori-iskuihin. Kyseessä on kuitenkin joka tapauksessa merkittävän kokoinen tietomurto.

Hakkeriryhmä on ollut aiemminkin otsikoissa. Vuonna 2017 ryhmän kerrottiin varastaneen Netflixin hittisarja Orange is the New Blackin uuden tuotantokauden.

Lähde: Tivi