Maailman suosituimpiin hakkerifoorumeihin lukeutuva OGusers on joutunut tietomurron kohteeksi, kirjoittaa ZDNet. Kyseessä on jo toinen kerta vuoden sisään, kun foorumi korkataan.

Hyökkääjien uskotaan saaneen haltuunsa kaikkien foorumin noin 200 000 käyttäjän tiedot. Käyttäjien salasanat on nyt vaihdettu ja heitä on kehotettu käyttämään kaksivaiheista tunnistusta.

Kenties tämänkaltaiset tapaukset olivat vain ajan kysymys, sillä foorumi on tullut tunnetuksi nimenomaan käyttäjätunnuksien laittomana kauppapaikkana. Vuonna 2018 foorumi sai maineen yhtenä tärkeimmistä hakkeroituja Instagram-tilejä kaupittelevana sivustona. Lisäksi siellä on jaettu paljon sim-korttihyökkäyksiin liittyvää tietoa.

Maine johti kuitenkin ikävään huomioon ja foorumi joutuikin itse hakkereiden kohteeksi toukokuussa 2019. Tuolloin hyökkääjä murtautui OGusersin servereille, varasti 113 000 käyttäjän tiedot, tyhjensi foorumin kovalevyt ja dumppasi ne kilpailevalle hakkerifoorumille.

Tapausta voi pitää hyvänä uutisena, sillä tämänkaltaiset tietomurrot hyödyttävät usein myös tietomurtoja tutkivia viranomaisia.