Moni Donald Trumpia presidentiksi jatkokaudelle toivonut Parler-viestipalvelun käyttäjä yritti poistaa viestejään keskiviikkona Washingtonissa tapahtuneiden levottomuuksien jälkeen. Palvelu ei todellisuudessa poistanut viestejä, vain piilotti ne näkyvistä.

Redditin ParlerWatch-alafoorumilla käydyssä keskustelussa väitetään maanantaina, että hakkerit ovat saaneet käsiinsä koko palvelun käyttäjätiedot.

Tilanne syntyi, kun pilvialustapalvelu Twilio ilmoitti sunnuntaina lopettavansa yhteistyön Parlerin kanssa. Ilmoitus riitti hakkereille, jotka keksivät sen pohjalta tavan päästä käsiksi Parlerin käyttäjätietoihin. He saivat unohtuneen salasanan palautusmekanismilla haltuunsa ylläpitäjäkäyttäjien salasanan, koska Twilion toimittama WordPress-lisäosa ei enää autentikoinut palautusprosessissa käytettyjä sähköpostitunnuksia.

Moni Parlerin käyttäjä on luottanut palvelun tietoturvaan. He ovat tunnistautuneet palvelun prosessin mukaisesti ja lähettäneet ajokorttinsa kuvan verkkopalvelulle. Näistä tiedoista voi olla viranomaisille paljon hyötyä Washingtonin tapahtumien tutkinnassa.