Zdnetin mukaan etenkin YouTuben autoyhteisössä vaikuttavat tubettajat kärsivät ikävästi. Niin Built, Troy Sowers, MaxtChekVids kuin Pure Functionkin napattiin.

Kaappaukset eivät kuitenkaan rajoittuneet autoharrastajien keskuuteen, vaan Twitteriin tulvi kymmeniä närkästyneitä vuodatuksia myös muilta alueilta.

Osalta käyttäjistä on yksinkertaisesti poistettu kaikki sisältö, eli niille on tehty puhdasta ilkivaltaa.

Zdnet otti yhteyttä Askamani-nimimerkillä toimivaan hakkeriin, joka on aktiivinen kaapattuja tilejä myyvällä OGUsers-foorumilla. Askamanin mukaan hyökkääjä on todennäköisesti saanut käsiinsä sosiaalisen median vaikuttajien yhteystietoja sisältävän tietokannan ja rakentanut siltä pohjalta tehokkaasti kohdistetun phishing-kampanjan.

Zdnet on Askamanin kanssa samaa mieltä. Tubettajille on lähetetty luotettavan oloisia viestejä, joilla heidät on houkuteltu phishing-sivustoille. Näiden avulla rikolliset ovat saaneet napattua tubettajien käyttäjätunnukset.

Hyökkääjä on myös onnistunut jollain ilveellä ohittamaan kaksivaiheisen varmistuksen. Toiset uskovat hakkerin käyttäneen tähän tarkoitukseen kehitettyä Modlishka-työkalua, joka osaa siepata varmistukseen käytettäviä tekstiviestejä.

Askamanin mukaan hyökkääjällä on kiire myydä kaapatut tilit ennen kuin YouTube palauttaa ne oikeille omistajilleen. Hakkeroitujen tilien omistajien valitusten perusteella kiire ei kuitenkaan ole tulenpalava, sillä YouTube vaikuttaisi olemaan haluton auttamaan uhreiksi joutuneita tubettajia.