Cyberpunk 2077 -pelin kehittänyt CD Projekt -pelistudio on ilmoittanut Twitterissä joutuneensa tietomurron kohteeksi. Hyökkääjät ovat päässeet käsiksi yhtiön sisäiseen verkkoon, jossa konnat ovat kryptanneet servereitä ja keränneet dataa pelinkehittäjältä.

Yhtiö ei usko, että pelaajien tietoja on päässyt vaarantumaan hyökkäyksen yhteydessä. Julkaisemassaan tiedotteessa CD Projekt kertoo, ettei se ole aikeissa myöntyä hyökkääjien lunnasvaatimuksiin.

Samalla yhtiö jakoi saamansa lunnasvaatimuksen, jossa hakkerit kertovat saaneensa käsiinsä Cyberpunk 2077:n, Witcher 3:n sekä Gwentin lähdekoodit. Lisäksi hyökkääjät kertovat napanneensa lähdekoodin ”toistaiseksi julkaisemattomaan versioon Witcher 3 -pelistä”.

Tekstissä uhataan, että kaikki nämä sekä yhtiön sisäisiä tietoja, kuten henkilöstötietoja, taloustietoja ja oikeuspapereita, jaetaan julkisuuteen. Viestin kirjoitustyylistä käy ilmi, että tekijällä vaikuttaisi olevan henkilökohtaista kaunaa yhtiötä vastaan.

Ukaasissa todetaan, että yhtiöllä on 48 tuntia aikaa vastata lunnasvaatimuksiin.

CD Projekt on kuitenkin pysynyt kovana. Yhtiö ei ole aikeissa neuvotella hyökkääjien kanssa, minkä lisäksi se kertoo saaneen it-infrastruktuurinsa takaisin hallintaan sekä palauttavansa dataa varmuuskopioista.

Cyberpunk 2077 on saanut julkaisunsa jälkeen osakseen kovaa kritiikkiä. Pelin konsoliversioita pidettiin julkaisussa pelilevottomina bugien ja jatkuvien kaatumisten takia. CD Projekt on sittemmin paikkaillut ongelmia julkaisun jälkeisillä päivityksillä.