NBC News kertoo, että tunnettu hakkeriryhmä iski viihdeteollisuutta edustavaan asianajotoimistoon, Grubman Shire Meiselas & Sacksiin. Konnat ryöstivät yritykseltä kosolti asiakirjoja, jonka jälkeen he käyttivät kiristyshaittaohjelmaa lukitakseen yhtiön tietokoneet.

Hakkerit kiristävät saaliiksi saamistaan arkaluontoisista tiedoista 42 miljoonan dollarin lunnaita. Osoituksena saaliinsa aitoudesta hakkerit julkaisivat kookkaan paketin firmalta pöllittyjä asiakirjoja. NBC Newsin mukaan asiakirjat vaikuttavat aidoilta.

Mikäli konnat eivät rahojaan saa, he uhkaavat julkaista presidentti Donald Trumpia koskevia tietoja.

”Seuraava henkilö, josta julkaisemme tietoja, on Donald Trump. Vaalikilpailu on käynnissä, ja löysimme tonnin likapyykkiä juuri sopivasti. Teille äänestäjille voimme vakuuttaa, että näiden tietojen julkaisemisen jälkeen ette todellakaan halua nähdä häntä presidenttinä”, ryhmä kirjoitti uhkakirjeessään.

Hakkerit eivät tarjonneet mitään todistusaineistoa siitä, että heillä olisi Trumpia koskevaa likapyykkiä.

Grubman Shire Meiselas & Sacks tunnustaa joutuneensa kiristyksen uhriksi, mutta se sanoo, ettei Trump ole eikä ole koskaan ollut heidän asiakkaansa.

Tietoturvayhtiö Emsisoftilla työskentelevä Brett Callow tutkii kiristysohjelmaa käyttävien hakkereiden toimitapoja, ja pitää hakkereiden uhkausta vakavana.

”Toisaalta pidän sitä p***apuheena. Toisaalta ei ole kiristäjien edun mukaista saada mainetta bluffaajina. Heidän uhriensa on uskottava, että uhat ovat todellisia, ja ne myös toteutetaan”, Callow kommentoi.

Valkoinen Talo ei ole kommentoinut asiaa.