IBM:n tietoturvatutkijat ovat nimenneet uuden hakkerointitavan sotalaivaksi. TechCrunchin mukaan X-Force Red -tiimi sanoo, että temppu on varsin tehokas.

“Siinä hyödynnetään kertakäyttöisiä, edullisia ja vähän virtaa tarvitsevia tietokoneita, joilla rikolliset tekevät sijainnistaan huolimatta etänä läheltä suoritettavan hyökkäyksen”, tiimiä johtava Charles Henderson kuvailee.

Tutkijat kehittivät korttitietokoneesta toimivan esimerkin laitteesta, joka on pienen kännykän kokoinen. Sen voi piilottaa paketissa olevan esineen sisälle.

Osat maksoivat noin 100 dollaria. Siinä oli 3g-modeemi, jonka kautta siihen saa yhteyden, kunhan laite on mobiiliverkon kuuluvuusalueella.

Laitteessa on myös wifi-yhteyksien skannaamiseen varustelu, jotta se voi ajoittain havainnoida lähistöllä olevat langattomat lähiverkot. Sellaisen löydettyään laite kuuntelee verkkoliikennettä löytääkseen tietoliikenteestä paketit, jotka se lähettää 3g-verkon kautta hyökkääjille analysoitavaksi, jotta niistä löytyisi verkon avaimet. Niiden avulla laite pääsee itsekin wifi-verkkoon. Sen jälkeen hyökkääjä voi etsiä sisäverkosta varastettavia tietoja tai haavoittuvia järjestelmiä.