Viestintäalusta Zoomin suosio on noussut poikkeusolojen aikana ennennäkemättömän suureksi. Kuitenkin kasvaneen huomion myötä alusta on vetänyt puoleensa myös moninaisia ongelmia.

Nyt on havaittu, että Zoom-käyttäjien tilitietoja on jaettu pimeässä verkossa, uutisoi Mashable. Tiedettävästi yli 350 käyttäjän tiedot ovat päässeet vuotamaan julki. Tileihin on yhdistetty käyttäjän sähköpostiosoite, salasana, ID-tunnus ja host key. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, miten tiedot on saatu kalasteltua.

Vaikka suurin osa vuotaneista tunnuksista kuuluukin yksityishenkilöille, niin joukosta löytyy myös yritysten käyttämiä tilejä ja mukana on jopa erään ison Yhdysvaltalaisen terveysalan toimijan tilitiedot. Vuodon huomasi kyberturvallisuuteen erikoistunut toimija Sixgill.

Vuotaneita tietoja tullaan todennäköisesti hyödyntämään ”Zoom-pommituksissa.” Kyseessä on ikävä ilmiö, jossa trollit pyrkivät häiritsemään koulujen ja työpaikkojen ryhmäkeskusteluja.

On kuitenkin mahdollista, että vuotaneita tietoja hyödynnetään myös muuhun rikolliseen toimintaan, kuten identiteettivarkauksiin ja keskusteluiden salakuunteluun.

Jo tätä ennen Zoom on ollut myrskyn silmässä. Aikaisemmin on käynyt ilmi, että alusta on jakanut käyttäjien tietoja ilman lupaa Facebookille, ja hakkerit ovat onnistuneet jopa kalastelemaan käyttäjien Windows-tilitietoja yhden linkin avulla.