Viime aikoina on ollut yleinen ilmiö, että valtavista tietomurroista on kerrottu julkisuuteen hyvinkin pitkällä viiveellä. Nyt on tullut ilmi peräti 2,5 miljoonaa ihmistä koskettanut tietomurto vuodelta 2015.

The Telegraph kirjoittaa PlayStation- ja Xbox-pelaajia vaarantavista tietomurroista. Niitä ei tehty usein hakkereiden kohteena olleisiin Microsoftin ja Sonyn järjestelmiin vaan suosittuihin pelaajien keskustelupalstoihin.

Kohteina olivat Xbox360 ISO- ja PSP ISO -foorumit, joilla jaetaan muun muassa pelien piraattikopioita. PlayStation-foorumilta vietiin 1,3 miljoonan tilin tiedot, Xbox-foorumilta 1,2 miljoonan.

Foorumeilta vietiin tiettävästi ainakin sähköpostiosoitteet, salasanat ja ip-osoitteet.

Koska kyse on foorumikäyttäjien tiedoista, minkäänlaisia maksutietoja ei varkaille päätynyt. Lähinnä käyttäjien riesana voi olla, että heidän sähköpostiosoitteitaan käytetään hyväksi kalasteluyrityksissä tai vietyjä salasanoja kokeillaan muihin heidän käyttämiinsä verkkopalveluihin. Samojen salasanojen käyttö useissa palveluissa on huono käytäntö, mutta sitä eivät kaikki ymmärrä.

Lähde: Tivi