Brittiläinen kosmeettiseen kirurgiaan erikoistunut sairaalaketju on joutunut kiristyshaittaohjelman uhriksi, uutisoi BBC. Transform Hospital Group -niminen sairaalaketju koostuu 11 klinikasta, ja sen asiakkaisiin lukeutuu myös useita julkisuuden henkilöitä.

REvil-niminen hakkeriryhmä on kertonut pimeässä verkossa pitävänsä hallussaan yli 900 gigatavua potilaiden ennen ja jälkeen -kuvia. Nyt hakkerit uhkaavat julkaista asiakkaiden intiimejä kuvia verkossa ja vaativat lunnaita.

”Vahvistamme, että tietojärjestelmiimme on kohdistunut tietoturvaloukkauksia. Potilaiden maksukorttitiedot eivät ole vaarantuneet, mutta joidenkin potilaiden henkilökohtaisiin tietoihin on voitu päästä käsiksi”, sairaalaketjun lausunnossa sanotaan.

Transform Hospital Group kertoo lähettäneensä sähköpostin tietoturvahyökkäyksestä kaikille asiakkailleen sekä ottavansa yhteyttä niihin henkilöihin, joiden henkilökohtaiset tiedot ovat vaarantuneet.

BBC:n haastatteleman sairaalaketjun asiakkaan, Simon Hailsin, mukaan hänen saamassaan sähköpostissaan ei kuitenkaan ole mainintaa hakkereiden lunnasvaatimuksista. Hän kertoo olevansa huolissaan tietojensa ja valokuviensa leviämisestä.

”Olen yrittänyt pitää leikkaukseni yksityisenä, eivätkä edes jotkut ystäväni ja kollegani tiedä siitä, joten tietoturvaisku huolestuttaa minua", Hails kertoo.