Kyytipalvelu Uber kertoi vuodosta marraskuussa 2017. Yhtiö ei ollut vuoteen kertonut julkisesti 57 miljoonan kuljettajan ja matkustajan tietojen vuotamisesta.

Kaksi parikymppistä hakkeria vei Uberin datat Amazon Web Services -tietokantapalvelusta lokakuun 2016 ja tammikuun 2017 välillä. Uutistoimisto AP kertoo, että he ovat tunnustaneet tekonsa meneillään olevassa oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa.

Kyytipalvelu oli maksanut kiristäjien vaatiman 100 000 dollarin summan tapahtuneen salaamiseksi. Kiristäjät lupasivat tuhota tiedot summaa vastaan.

Tuomari David Anderson arvosteli Uberia siitä, että yhtiö ei kertonut heti tapahtuneesta viranomaisille. Hän sanoi, että yhtiö ei omista asiakkaidensa tietoja vaan Uberin odotetaan pitävän niistä huolta.

Uber ei nyt kommentoinut asiaa uutistoimisto AP:lle. Aiemmin yhtiö on myöntänyt hoitaneensa tietovuodon huonosti. Uber vaihtoi toimitusjohtajaksi perustaja Travis Kalanickin tilalle Dara Khosrowshahin.

Suunnitelmaan kuului myös yritys kiristää tutoriaalipalvelu Lynda.comia ja LinkedIniä. LinkedIn yritti maksamisen sijaan selvittää, ketä kiristäjät ovat.

Syytetyt voivat saada teostaan jopa viisi vuotta vankeutta ja 250 000 dollarin sakot. Tuomion julistamiselle on määrätty aika maaliskuun 18. päiväksi.