Esimerkiksi WinPot-nimellä tunnettu hakkerointiohjelmisto muuttaa pankkiautomaatin peliautomaatiksi, jota pelaamalla voittaa joka kerta. Koneen ruudulle ilmestyy valikko, josta voi "pyörittää" automaatin setelisäiliöt tyhjäksi yksi kerrallaan. Tarvitaan ainoastaan pääsy automaatin sisällä olevaan koneeseen, joko verkon kautta tai poraamalla reikä oikeaan kohtaan automaatin kylkeen.

WinPot on Kaspersky Labin mukaan itsessään variaatio aiemmasta samantyylisestä ohjelmistosta nimeltä Cutlet Maker. Se ei hyödyntänyt peliteemaa vaan piristi käyttäjää "ok"-käsimerkkiä näyttävän kokin kuvalla.

Kasperskyn asiantuntijoiden mukaan pankkiautomaattien hakkerointi on niin helppoa, että sovelluksia voi koristella huvin vuoksi, aikaa varsinaisen toiminnallisuden koodaamiseen kun ei hirveän paljon tuhraudu.

Siinä missä monet automaattien virittelyyn omistautuneet hakkerit varjelevat kehittämiään työkalujaan tarkasti, WinPotin ja Cutlet Makerin kohdalla tilanne on toinen. Molempia voi ostaa verkon pimeältä puolelta, esimerkiksi WinPotin tuorein versio irtoaa hakkereiden suosimalta kauppapaikalta 500 dollarin hintaan.

Lähde: Tivi