Alhaisen hintaluokan puhelin ei enää ole mikään valmistajansa unohtama menneiden vuosien keskihintainen malli tai juuri ja juuri takuuajan kasassa pysyvä, mieltäkääntävästi tökkivä sekundatuote, vaan usein varsin mainio laite – tietyin varauksin, toki.

Mikrobitti testasi edulliset älypuhelimet, jotka pitävät sisällään peruskäyttäjälle riittävän hyvän tekniikan.

Mukana ovat HMD Nokia 2.2, HMD Nokia 4.2, Huawei P Smart, Huawei Y5, Motorola Moto G7 Play, Samsung Galaxy A10, Samsung Galaxy A20e ja Sony Xperia L3. Puhelimet asettuvat hintahaitarille 120-200 euroa.

Testivoittajaksi nousee Motorola Moto G7 Play. joka on testin mukaan 160 euron hinnallaan ”todella kova luuri”.

Moto G7 Playn Snapdragon 632 -järjestelmäpiiri on selvästi joukon tehokkain, ja se myös tuntuu puhelimen viiveettömänä toimintana. Etenkin pelaajalle kyseessä on ehdottomasti joukon ykkösluuri. Tehojen lisäksi G7 Play loistaa koko joukon pisimmällä akkukestolla.

Vertailun luurit ovat kaikki tunnettujen valmistajien tuoreita malleja, joissa käyttöjärjestelmäversio ei kovin vanha. G7 Playn ainoa todellinen kompastuskivi on kuitenkin juuri Motorolan veltto päivityspolitiikka. Varsinkin edeltävien mallien päivityksissä on kestänyt todella pitkään.

Lippulaivaominaisuuksia on turha odottaa, joskin tietyssä suhteessa huippuluuritkin häviävät näille halpiksille: kaikissa testin laitteissa on muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin analoginen kuulokeliitäntä.

Lue koko halpojen älypuhelinten testi.