Intiassa aletaan pian myydä useita Nokia-merkkisiä kodinelektroniikkalaitteita, kuten pölynimureita, sähköhammasharjoja, jääkaappeja, astianpesukoneita sekä älykkäitä sähkölaitteita.

Verkkolaiteyhtiö Nokia on myynyt brändinsä lisenssikäyttöön Intiassa. India Today -lehden mukaan suomalaisyhtiö hyödyntää nyt tuotemerkkilisenssiohjelmaansa, jonka avulla se laajenee nyt useisiin eri elektroniikkatuotteisiin.

Hiljattain paljastui myös, että markkinoille on tulossa Nokia-merkkisiä läppäreitä yrityksen Intian standardiviranomaisten jättämän hakemuksen mukaan. Verkkoyhtiö itse oli vaitonainen laitteista.

”Me emme kommentoi Nokiaan liittyviä markkinahuhuja tai spekulaatiota”, kerrottiin yrityksen viestinnästä.

Nokia on jo allekirjoittanut sopimukset Intian Flipkartin, Kiinan RichGon ja eurooppalaisen StreamView’n kanssa laitteidensa myynnistä. Nokia aloitti vuonna 2019 yhteistyön Global Iconsin kanssa, mutta tämä yhteistyö päättyi lokakuussa 2020, ja nyt yhtiö hoitaa itsenäisesti yhteyksiä ja yhteistyötä lisensointikumppaneidensa kanssa. Yritys ei kertonut syytä yhteistyön päättymiselle.

Nokian suurin ja tunnetuimman tuotemerkin omistaa suomalaistaustainen HMD Global, joka myy älypuhelimia ja niiden oheistarvikkeita yli 40 maassa. HMD Globalilla on yksinoikeussopimus Nokia-brändin käyttöön puhelimissa vuodesta 2016.

Nokia on suosittu brändi Intiassa, jossa se tunnetaan etenkin kestävistä kännyköistään. Miljoonille intialaisille Nokian peruskännykkä on se ainoa oikea, ja laite onkin keikkunut maan myydyimpien puhelimien joukossa vuosikymmeniä.