Haluaisitko hammaslääkärisi olevan komea animeurho? Haluaisitko treffeille sarjakuvahahmon kanssa? Japanissa näihin kiperiin ongelmiin on keksitty erikoinen ratkaisu.

Hirata Takegawa Labin kehittämään mustaan E2-Mask Z -kypärään on integroitu ohut näyttö, jossa komeilee animehahmon kasvot. Ideana on se, että käyttäjä voi piiloutua piirroshahmon kasvojen taakse.

Immersiivistä kokemusta lisää se, että laite tunnistaa tekoälyn voimin käyttäjänsä kasvojen ilmeen. Näin kypärän kanssa voi viestiä uskottavasti – ainakin periaatteessa.

Hirata Takegawa Labin julkaisemalla videolla käy ilmi, että laitetta voisi käyttää vaikkapa hammaslääkärissä, jossa lääkäri voisi harhauttaa lapsia sarjakuvakasvoilla.

Maskin kanssa ei tarvitse hortoilla sokkona, sillä E2-Mask Z:n näytön alla on ohut kangas, jonka läpi on mahdollista nähdä, Kotaku kirjoittaa.

Tällaisenaan möhkälemäinen kypärä ei liene kaikkein mukana kannettavin vaihtoehto, mutta ehkä tulevaisuuden bileissä nähdään myös virtuaalisia kasvoja. Mene ja tiedä.