Tehonäytönohjainten kellottaminen poikkeaa jonkin verran keskussuorittimen ylikellotuksesta. Suorittimien tapauksessa on käytettävä joko emolevyn uefi-asetuksia tai suoritinvalmistajan Windows-sovellusta. Näytönohjainten ylikellotuksessa taas käytetään korttivalmistajan, ei piirivalmistajan Windows-sovellusta.

Vertailussamme on Asuksen GPU Tweak II, Gigabyten Xtreme Engine ja MSI Afterburner. Sovellukset saavat risuja ainakin rumasta ulkonäöstä ja epäselvistä käyttöliittymistä.

MSI:n Afterburner-sovellus soveltuu hyvin myös pc-koneen analysointiin. Tökkiikö tietokoneesi? Jos et oikein tiedä, onko syynä prosessori, näytönohjain vai ehkäpä muistin määrä, voi Afterburnerista olla apua.

”Afterburnerilla voi paitsi seurata melkein kaikkea mitä koneessa tapahtuu, myös säätää lennosta jännitettä, kellotaajuuksia, tuulettimien kierroksia ja asettaa lämpörajat, joita ei saa ylittää”, toimittajamme Kaj Laaksonen kirjoittaa.

Alkuvuoden aikana Mikrobitissä on julkaistu arvosteluja pelitietokoneista ja alemman hintaluokan näytönohjaimista, jotka riittävät varmasti monien pelitarpeisiin. Testatuilla näytönohjaimilla 1080p-pelaaminen onnistuu oikeastaan pelissä kuin pelissä.