Windows 10:n syksyn suurpäivitys muuttaa vaivihkaa käyttöjärjestelmän asennustoimintoa siten, että paikallisen käyttäjätilin valitseminen muuttuu entistä vaikeammaksi. Erityisen kurjaan asemaan joutuvat Windows 10:n Home-kuluttajaversion käyttäjät.

Microsoft pyrkii tuputtamaan Windows 10:n käyttäjille yhtiön omaa online-pohjaista Microsoft-tiliä. Kaikki eivät tähän kuitenkaan ole valmiita, mistä johtuen Windows 10:ssä on ollut tarjolla mahdollisuus valita käyttöön myös paikallinen käyttäjätili, jonka tietoja ei synkronoida pilveen.

Windows 10 November 2019 Updaten (1909) käyttäjä joutuu kuitenkin kikkailemaan paikallisen käyttäjätilin valitakseen, Thurrot kirjoittaa. Asennusprosessin yhteydessä käyttäjälle esitetään ruutu, jossa kehotetaan valitsemaan Microsoft-tili sen kattavampien ominaisuuksien johdosta.

Windows 10 Pro -version käyttäjä voi yhä luoda paikallisen käyttäjätilin samasta ruudusta valitsemalla ruudun alalaidasta vaihtoehdon ”Offline account”. Home-version käyttäjille tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan enää suoda.

Pro-version käyttäjällekin kerrotaan paikallisen käyttäjätilin valinnan jälkeen, että kyseessä on ”rajoitettu kokemus”, ja Microsoft-tiliä tarjotaan vielä kerran. Home-käyttäjien täytyy kuitenkin offline-tiliä käyttääkseen estää Windowsia kirjautumasta verkkoon.

Tämä on hieman ongelmallista, sillä Windowsin asennusprosessi haluaa kirjautua paikalliseen verkkoon ennen käyttäjätunnuksen valintaa. Mikäli Home-version käyttäjä haluaa saada näkyviin vaihtoehdon offline account, ei hän missään nimessä saa päästää Windowsia kirjautumaan internetiin.

Muussa tapauksessa tälle tarjotaan käyttöön vain Microsoft-tiliä, mikä saattaa erehdyttää toiset luulemaan, ettei Microsoft-tilin käytölle ole vaihtoehtoja.