Tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimät Linnan juhlat ovat parhaillaan käynnissä. Mikäli kutsu jäi tänä vuonna saamatta, voi presidentinlinnan sisätiloihin tutustua myös kotisohvalta käsin.

Helsingin Sanomien kuvatoimittaja Kalle Koponen esittelee sisätiloja 360 asteen videon avulla. Sen kautta voi päästä sisälle esimerkiksi atriumiin sekä rakennuksen suurimpaan huoneeseen, valtiosaliin.

Hiirellä kuvaan ”tarttumalla” videota voi liikutella haluamallaan tavalla ja nähdä myös vaikka kameran taakse.

Samalla tekniikalla erilaiset nähtävyydet voivat tarjota katsojalle aivan uudenlaisen tavan tutustua ympäristöön tai esimerkiksi näyttelytiloihin. Videon ääniraita toimii aivan normaalisti, joten juontajan selostusta voi kuunnella, vaikka katsoisikin aivan toiseen suuntaan.

Marraskuussa kerroimme valtakunnallisesta Virtuaaliluonto-hankkeesta, jossa neljä korkeakoulua tuottaa ja kehittää digitaalista luontomatkailuun soveltuvaa videomateriaalia ja virtuaalisia luontoelämyksiä kansainvälisille markkinoille. 360 asteen videon soveltuvuuden luontokuvaamiseen voi tarkistaa esimerkiksi tästä videosta.