UCLA-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet korkeaa teknologiaa sisältävän hanskan, joka kääntää viittomakieltä kirjoitetuiksi ja puhutuiksi sanoiksi puhelimelle. Järjestelmä toimii reaaliajassa ja voi tulkita 660 amerikkalaisen viittomakielen merkkiä ja lupaa 98,63 prosentin tarkkuuden, kertoo Engadget.

Hanskoissa on venyvät anturit, jotka on tehty sähköherkästä langasta. Signaalit matkustavat kolikon kokoiseen virtapiiriin, joka sijaitsee hanskan takapuolella. Virtapiiri siirtää langattomat signaalit puhelimeen. Sovellus voi muuttaa signaalit tekstiksi jopa yhden sanan sekuntivauhtia. Testaajien kasvoihin laitettiin myös anturit tunnistamaan kasvojen liikkeitä, jotka kuuluvat viittomakieleen.

Idea hanskoista ei ole uusi, mutta tutkijoiden mukaan nämä hanskat ovat paljon mukavammat ja pienemmät kuin muut mallit. UCLA:n prototyyppi on myös aiempia halvempi. Osat maksavat vain 50 dollaria ja hinta voi pudota vielä enemmän hanskojen tullessa tuotantoon.

Laite on kuitenkin vielä prototyyppi. Sen pitää olla nopeampi ja ymmärtää lisää merkkejä ollakseen käytännöllinen. Muutaman vuoden kehityksen jälkeen se voisi kuitenkin auttaa kuuroja kommunikoimaan helpommin. Laitteen kehittäjät toivovat, että se voisi myös opettaa ihmisille viittomakieltä.