Olemme jo aikaisemmin kirjoittaneet jos jonkinmoisista iPhone-kikoista ja työkaluista, joiden avulla elämän voi tehdä hiukan helpommaksi iOS-ympäristössä. Applen puhelimiin on nimittäin piilotettu jos jonkinmoista ominaisuutta, jotka kannattaa ottaa pikimmiten käyttöön.

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä sitä, miten puhelimen Safari-selaimen välilehtiä olisi helpoin hallita. Allekirjoittaneella saattaa olla samaan aikaan auki kymmeniä tai jopa satoja välilehtiä ennen kuin muistan sammutella ne asiaankuuluvasti.

Safariin on piilotettu pikavalinta, jonka avulla kaikkien välilehtien sulkeminen onnistuu kertaheitolla.

Selaimen oikeassa alalaidassa on kuvake välilehtinäkymän aukaisemista varten. Symbolissa on kaksi limittäin asetettua neliötä. Mikäli painiketta painaa pohjaa pitkään, aukeaa käyttäjän silmien eteen uusi valikko. Tätä kautta on mahdollista sulkea joko yksittäinen välilehti tai kaikki välilehdet kerralla.

Varsin näppärää!

Helpolla kikalla välilehdet pysyvät hallinnassa.

Tiesitkö, että voit myös sulkea välilehtiä samaan Apple ID -tiliin linkitetyltä Mac-tietokoneelta?

Paina samaista symbolia kerran ja selaa välilehtinäkymän loppuun. Täältä löydät listan tietokoneella aukinaisista välilehdistä. Voit sulkea yksittäisen välilehden pyyhkäisemällä sitä oikealta vasemmalle.

Listasta on mahdollista nähdä, mitä välilehtiä MacBookille on jäänyt auki.