Autonominen kameralennokki Lily ei koskaan ollut olemassa, vaan promokuvissa käytetty teknologia oli varastettu kilpailijoilta, oikeushaasteessa syytetään.

Kirjoitimme aiemmin Lily-projektista, joka onnistui keräämään 34 miljoonaa dollaria ennakkotilauksina.

Varsinaista lennokkia ei kuitenkaan koskaan lähetetty asiakkaille. Yhtiö itse vetoaa taloudellisiin ongelmiin, mutta San Franciscon yleisen syyttäjän mukaan kyse on tahallisesta valehtelusta ja kuluttajien harhaanjohtamisesta.

Oikeushaasteen mukaan Lilyn promokuvissa ja -videoissa käytettiin DJI:n valmistamaa lennokkia sekä GoPron kameralinssiä. Syytteen mukaan Lilyn toimitusjohtaja Antoine Balaresque kannatti lämpimästi ajatusta asiakkaille valehtelusta.

Hän oli kuitenkin huolissaan siitä, että harrastajat saattavat havaita esittelyvideolla käytetyn GoPron kameralinssin, jos heidät päästetään tarkastelemaan kuvamateriaalia lähemmin. Balaresquen mukaan yhtiön täytyi pitää kieli keskellä suuta, jos he aikoivat valehdella julkisesti lennokistaan, Bgr kirjoittaa.

Yhtiöltä väitettiin, että kuvissa esiintyvä lennokki oli Lilyn prototyyppi, mutta oikeushaaste on eri mieltä. Haasteen mukaan Lilyllä ei koskaan ollut hallussaan Lily Camera -prototyyppiä, joka olisi sisältänyt kaikki videolla esitetyt ominaisuudet.

Bgr kuitenkin muistuttaa, että vaikka syytteet Lilyä kohtaan johtaisivatkin tuomioon, toimi yritys silti yhdessä asiassa oikein: se palauttaa kaikkien lennokin turhaan ennakkotilanneiden asiakkaiden rahat.