Applella on ollut jo vuodesta 2012 asti Mastered for iTunes -niminen ohjelma, jonka avulla se on tuottanut musiikkipalveluunsa mahdollisimman hyvälaatuista musiikkia, kirjoittaa The Verge. Ominaisuus on säilytetty tänä syksynä auringonlaskuun seilaavasta iTunes-palvelusta. Jatkossa Mastered for iTunes -albumit tunnistaa Apple Musicissa Apple Digital Masters -nimestä.

Kiinnostavan asiasta tekee se, että Apple käyttää häviöllistä aac-äänenpakkausmenetelmää. Äänenlaatuun vahvasti panostava kilpailija Tidal taas on valinnut häviöttömän formaatin.

Formaatista huolimatta iTunesia silmällä pitäen masteroidut kappaleet ovat keränneet runsaasti kiitosta kuuntelijoilta. Keskustelu kävi kuumana jo vuonna 2014 intohimoisten musiikkiharrastajien suosimalla Steve Hoffman -foorumilla, jossa käyttäjät kertoivat Mastered for iTunes -versioiden olevan parempia kuin mitkään muut digitaaliset julkaisut, mukaan lukien cd:t.

Erityisesti vanhoja cd- ja vinyylipainoksia paremman äänenlaadun perässä metsästävälle kuuntelijalle kyseessä on hyvä uutinen. The Vergen mukaan erityisesti vanhempien artistien, kuten Led Zeppelinin, The Beatlesin ja John Coltranen, julkaisut ovat Applen formaatissa säilyttäneet alkuperäisten julkaisujen dynamiikan.