Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat aina puolikas vuosi kerrallaan tilaajien luettavaksi verkkoon. Löydät ne Retrobitti-osiosta, osoitteesta https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin uusiakin näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon vuonna 2018 ja olemme lisänneet retronumeroiden määrää sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Nyt ollaan päästy jo vuoden 1991 ensimmäisiin numeroihin.

Vuonna 1991 lehdissä käsiteltiin yhä enenevässä määrin pc-koneita, mutta Amiga piti tiukasti pintansa. Myös Atari esiintyi lehden sivuilla vielä säännöllisesti. Konsolit olivat hiipineet mukaan jo edellisvuonna, mutta vuonna 1991 julkaistiin erillinen pelikonsoliliite kärkenään klassikkopeli Super Mario Bros. 3. Kesäkuussa nähtiin myös 16-bittisen Super Nintendon testi.

Lehdissä testattiin iso määrä tulostimia, kannettavia tietokoneita ja erilaisia lisälaitteita. Tietokoneista oli tulossa yhä enemmän ”koko kansan” laitteita, ei pelkästään pienen porukan kiinnostuksenkohde. Mukana oli muun muassa klassikkopelien Wing Commander ja Secret of the Monkey Islandin arviot. Samana vuonna arvosteltiin myös muun muassa pelit James Pond, Sim Earth, Red Baron ja Eye of the Beholder.

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden kysymyspalstalle printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.

Lue myös: