Heinäkuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue Mikrobitti näköislehtenä tai yksittäisinä verkkojuttuina tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä joulukuu 1993. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Mikrobitti 07/2023

Heinäkuun numeron ykköstestissä vertaillaan kuutta alle 250 euroa maksavaa Android-puhelinta. Tässä hintaluokassa älypuhelimilta ei voi odottaa ihmeitä, mutta yllättävän suuria eroja laitteista silti löytyy.

LUE EDULLISTEN ANDROID-PUHELINTEN VERTAILU:

Vertailussa mukana Honor X6, Motorola Moto E13, Nokia G22, Oppo A77, Samsung Galaxy A14 5G ja Xiaomi Redmi 12C.

Paljon paneeleja. Avattuina paneelien pinta-­alaerot ovat melkoiset. Exibel ja Tarmo kasvavat avatuina vain kaksin­kertaisiksi, AgfaPhoto kolminkertaiseksi ja X-Dragon peräti yhdeksänkertaiseksi. Antti Nikkanen

Toisessa vertailussa kannettavat aurinkopaneelit. Testasimme neljä erikokoista ja eri teholupauksilla markkinoitua paneelia selvittääksemme, kuinka kookas paneeli todella tarvitaan.

LUE AURINKOPANEELIEN VERTAILU:

Mukana vertailussa AgfaPhoto SP21, Exibel USB Solar Charger 10 W, Tarmo Taitettava aurinkopaneeli 50 W ja X-Dragon 70 W Foldable Solar Panel.

Kolmosvertailussa tarkastellaan äänikirjapalveluita. Tällä saralla vaihtoehdot ovat käymässä vähiin suurten äänikirjapalveluiden ahmiessa pienempiä kilpailijoitaan. Samaan aikaan alustojen rajoittamattomat kuukausihinnat huitelevat jopa yli 20 eurossa.

LUE ÄÄNIKIRJAPALVELUIDEN VERTAILU:

Ilmiöjutussa tarkastellaan keskustelevia tekoälyjä. Nämä tekoäly­järjestelmät lupaavat mullistaa niin työ­markkinat, yhteis­kunnan rakenteet kuin koko maailmamme. Mutta miten nämä järjestelmät oikeastaan toimivat?

ILMIÖ:

Oppaassa tutustutaan kuntoiluun kannustaviin laitteisiin. Nämä laitteet ja sovellukset auttavat liikkumaan paremmin, moni­puolisemmin ja tehokkaammin.

Heinäkuun Mikrobitti.

AKTIIVISUUSLAITTEIDEN OPAS:

Softa-arviossa Linuxin sovelluskaupat. Millaisia vaihtoehtoja komentoriville oikein löytyy?

VERTAILU, LINUXIN SOVELLUSKAUPAT:

Mukana vertailussa Elementary OS AppCenter, Gnome Software, KDE Discover, Pamac, Pop OS Shop ja Snap Store.

Peli-ilmiössä pohditaan, minkä takia pelit nykyään julkaistaan markkinoille keskeneräisinä.

PELIPALSTA:

Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: mukana muun muassa Samsung S90C -televisio ja Logitech G Cloud -käsikonsoli.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!