Kuumaa kesälukemista! Heinäkuun Bitti on nyt kaupoissa ja postilaatikoissa. Lue uusi lehti netissä tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään kannettavat ja työpöytämalliset lte-reitittimet. 5g-verkot ovat tulossa kovalla tohinalla, mutta useimpia meistä ne palvelevat vasta vuosien kuluttua. 4g-verkkojen tekniikka sen sijaan on kypsää, luotettavaa ja parhaimmillaan yllättävän nopeaa.

4g-reitittimen voi siis huoletta ostaa juuri nyt.

Vertailussa oli kuusi reititintä: kolme työpöytämallia, kolme akullista mallia. Mukana olivat Asus 4G-AC53U, Huawei B818, TP-Link Archer MR600, Huawei E5785, Netgear Nighthawk M1 ja TP-Link M7450. Lue juttu.

Toisessa testissä nähdään halvempia älypuhelimia. Kalleimmat älypuhelimet maksavat, pitkälti toistatuhatta euroa, mutta puolet halvemmallakin saa testimme perusteella huipputehokkaan laatupuhelimen.

Testissä olivat mukana Asus Zenfone 6, OnePlus 7 sekä ZTE Axon 10 Pro. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa perehdytään biometriseen tunnistamiseen, tarkemmin kasvojentunnistukseen. Onko kaikkialla nykyään tavattava kasvojentunnistus uhka vai mahdollisuus?

Artikkelissa haastatellaan muun muassa suomalaisen kasvojentunnistukseen keskittyvän startupin toimitusjohtajaa, joka kertoo ettei firman tekniikka ole erehtynyt tähän mennessä vielä kertaakaan. Lue juttu.

Lomalukemista. Heinäkuun Bitin pääosassa ovat lte-reitittimet ja edullisemmat huippupuhelimet. Lue myös mielenkiintoiset ilmiöjutut.

Toisessa ilmiöjutussa tutustutaan sosiaalisen median haastajiin. Facebook on epäilemättä palveluista tunnetuin, mutta pienten ja keskisuurten palveluiden joukossa on useita nimiä, joista et kenties ole kuullutkaan.

Jättiyritysten omistamat palvelut hallitsevat sosiaalista mediaa. Voivatko Mindsin, Mastodonin ja Ellon kaltaiset vaihtoehtopalvelut korvata Facebookin, Twitterin ja Instagramin? Lue juttu.

Isossa opasjutussa nähdään kakkososa älykodin rakennusohjeestamme (ykkösosa täällä). Viimeksi rakensimme oman kotiautomaatiojärjestelmän, ja nyt lähdemme moni­puolistamaan sitä: opimme Node­REDin hyödyllisimmät noodit, virittelemme Zigbee­-sillan ja lisäämme tuen digiassistenteille. Lue koko juttu.

Toisessa opasjutussa rakennetaan oma minipilvi. Dropboxin kaltaisista pilvipalveluista on tullut itsestäänselvyys tiedostojen synkronoimisessa ja siirtämisessä. Synkronoinnin laitteesta toiseen voi kuitenkin kätevästi hoitaa myös ilman pilvipalvelua. Lue juttu.

Tekniikkajutussa opastetaan ray tracingin eli reaaliaikaisen säteenseurannan saloihin. Valaistus meni uusiksi, uusi tekniikka saa pelit näyttämään oikealta maailmalta. Lue juttu.

Softa-arviossa testataan älypuhelimien kuvausohjelmia. Älypuhelimien omat kameraohjelmistot ovat nykyään jo erittäin monipuolisia ja kykeneviä. Vaihtoehtoinen kuvausohjelma voi silti tuoda uusia ominaisuuksia ja laajentaa käyttömahdollisuuksia. Lue juttu.

Retrojutussa puolestaan perehdytään Applen ja IBM:n kalliiseen, mutta vähän tunnettuun harhareissuun. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Asus Zenbook S13, Sony Xperia 1, Honor View 20, Samsung Galaxy Tab S5e, Lidlin kesäkaiutin, Samsungin uusi sporttiälykello, DJI:n puhelinkamera, Suunnon uusi rannetietokone, Fedora 20 sekä paljon muuta.,

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1989. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .