Helmikuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.
Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti.
Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä marraskuu 1993! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.
Helmikuun lehden ykkösvertailussa uudet AMD- ja Intel-emolevyt. Emolevyostoksilla ei suinkaan aina ole selvää, mikä kalliimpien hintaluokkien tuotteissa maksaa. Emosta ei kannata pulittaa liikaa – eikä ainakaan ominaisuuksista, joita ei tarvitse.
LUE EMOLEVYJEN VERTAILU:
Mukana olivat AMD-emoista ASRock B650 PG Lightning, Asus TUF Gaming B650-Plus WiFi, Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi, Gigabyte B650 GAMING X AX, Gigabyte B650M DS3H, MSI MEG X670E Ace ja MSI MPG B650 Edge WiFi.
Intel-emoista mukana olivat ASRock B660M-HDV, Asus ProArt B760 Creator D4, Asus ProArt Z790-Creator WiFi, Gigabyte B760M Gaming X AX DDR4, Gigabyte Z790 Aorus Elite AX ja MSI MAG B760 Tomahawk WiFi DDR4.
Toisessa vertailussa yhdeksän kätevää älykodin pikkulaitetta. Tutkimme ja testasimme markkinoilta löytyviä kodin älylaitteita. Erilaisia nappuloita, tunnistimia ja lämpömittareita löytyy, mutta eri valmistajien tuotteiden yhteispelissä on toivomisen varaa.
LUE ÄLYKODIN LAITTEIDEN VERTAILU:
Vertailussa mukana älypainikkeet Aeotec SmartThings Button, Fibaro Button ja Shelly Button 1; lämpötila- ja kosteusmittarit RuuviTag Pro, Shelly Plus H&T sekä Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor Pro; ja liiketunnistimet Deltaco Smart Home, Nedis SmartLife ja Shelly Motion 2.
Ilmiöjutussa käsitellään näyttöjen ja näyttötekniikan historiaa. Näyttölaitteiden teknologia on tietokoneita vanhempaa, sillä näyttöjen kehittäminen alkoi jo yli sata vuotta sitten.
ILMIÖ: NÄYTTÖTEKNIIKAN HISTORIA
Opasjutussa perehdytään wlan-verkon optimointiin. Langattoman verkon nopeus- ja luotettavuusongelmat ovat arkipäivää valitettavan monessa kodissa. Niiden ratkomiseen on onneksi tarjolla paljon erilaisia työkaluja.
OPAS:
Softa-arviossa vertailussa virtuaalikoneet eli virtualisointiohjelmistot. Välillä eteen tulee tarve kokeilla jotain tiettyä käyttöjärjestelmää tekemättä muutoksia omalle laitteelle. Parhaiten se onnistuu virtuaalikoneen avulla.
Vertailussa mukana VirtualBox, Virt-manager, Gnome Boxes ja VMWare Workstation Player.
Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: muun muassa OnePlus 11, Polar Ignite 3, TCL Nxtwear S, Yale Doorman L3, DJI Osmo Action 3 ja Asus Radeon 7900 XTX.
**
Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti . Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.
Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .
Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen . Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.
P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla , palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!